Anak2 suka sangat nak celup buah-buahan dengan Choc sos,so Nora pun carilah resepi yang sedap untuk anak2.Yang ni Nora buat sebagai topping untuk kek dan filling juga.
Choc Sauce/Choc Ganache :
Choc Sauce/Choc Ganache :
227g Semisweet/bittersweet choclate/choc chips (ikut mana yg anda suka).Potong kecil
180ml heavy cream/whipping cream
2 sb butter
Cara :
Panaskan cream bersama butter dan setelah panas tutup api.
Masukkan choclate yang telah dipotong kedalam cream yang masih panas.
Kacau perlahan-lahan hingga sebati.
Choclate Ganache boleh disimpan didalam peti sejuk dan keluarkan lebih awal sblm digunakan dan kalau masih keras,bolehlah dipanaskan sedikit dengan cara double boiling.
Choclate Ganache boleh disimpan didalam peti sejuk dan keluarkan lebih awal sblm digunakan dan kalau masih keras,bolehlah dipanaskan sedikit dengan cara double boiling.
No comments:
Post a Comment