Fajitas
Bahan A
- 700gm isi ayam dada - potong ikut size yg anda suka
- 1/4 cawan minyak
- 3 sb jus lemon
- 1 ulas bawang putih - cincang halus
- 1 sk jintan putih
- 1 sk garlic powder
- 1 sk onion powder
- garam
- serbuk lada hitam
Perap semua bahan 30min |
Bahan B
- 1 biji lada benggala hijau
- 1 biji lada benggala merah
- 1 biji lada benggala kuning
- 1 biji lada benggala oren
- 1 biji bawang besar
* Lada Benggala ialah Bell pepper
Topping
- Sour Cream
- Sos Salsa
- Guacamole
- Shredded Cheddar Cheese
- Pinto beans dlm tin (jika mahu)
Cara :
- Perap bahan A selama 30min.
- Apabila sedia untuk dimasak,masukkan 2sb minyak kedalam kuali dan tumis ayam.
- Hiris kesemua bahan B,mengikut size yang anda suka dan masukkan pada ayam yang sedang ditumis.
- Apabila semua cili letah lembut,rasa garam dan tambah garamjika perlu dan masukkan lada hitam.
- Hidangkan bersama Tortilla dan semua bahan2 topping.
Fajitas dimakan bersama tortilla yang digulung bersama semua topping.
Happy Cooking!
No comments:
Post a Comment