So harap u all enjoy.Btw Nora memang suka kuah lebih jadi my resepi memang berkuah sikit...
Butter Cream Chicken
- 600g isi ayam (Dada) - potong ikut suka
- 1 sk serbuk kari
- 1/2 sk garam
- 3 sudu besar tepung jagung
- minyak untuk menggoreng
- 1 tin susu cair
- 2 tangkai daun kari
- 3 sb butter
- 1 ulas bawang putih - cincang halus
- 1 inci halia - cincang halus
- 2 biji cili padi
- Gula
Cara :
- Perap isi ayam,serbuk kari,garam selama 1/2 jam.
- Gaulkan bahan yang telah diperap dengan tepung jagung sblm di goreng.
- Didalam kuali dengan api perlahan,masukkan sedikit minyak masak dan butter,kemudian masukkan daun kari,halia,bawang putih,cili dan susu cair.Jika suka kuah lebih bolehlah tambah susu segar sedikit.
- Apabila mendidih,masukkan gula dan ayam yang telah digoreng.
- Kuah akan menjadi pekat.Tambah garam jika perlu.
Enjoy Cooking!
No comments:
Post a Comment